föreläsning

27 aprik 18.30 Bättre sömn Föreläsning om sömn med Christer Sjödin. Leg psykiatri sjuksköterska och KBT terapeut.
Anmäl genom att betala 150 kr till 073-6641242 före den  21 april tack!

KURSER 2022

Med Irén Svensson-Nylén

29 april Det homeopatiska akutapoteket, 12-17.00
Vi går igenom många medel som kan vara bra vid olika besvär och mota Olle i grinden vid besvär. Medel och lunch ingår.
Kostnad 1000 kr. Möjlighet att köpa till en väska med 30 st Homeopatiska akutmedel för 1600 kostar annars 2600 kr, anmäl er till iren.svensson.nylen@hotmail.com  före den 26 april tack-

4 maj Homeopati akutapoteket fortsättningskurs
Vi går igenom besvär a-ö och vilka medel som indikeras och kan hjälpa. 10-16.00, kostnad 1500 kr, ett kompendium och fika ingår (medtag lunchlåda eller så går vi ut och äter).
Anmäl före den 25 april tack.

18 maj  De 12 Biokemiska cellsalterna, Funktionsmedel för dina celler.
Lär dig de 12 cellsalterna som fyller på dina celler, avgiftar, läker och får din kropp att fungera bättre. Vi går igenom tecken på tunga och ansiktet som indikerar vilken salt som saknas. Ansikte och tunganalys och eget kompendium igår. Ett bra komplement till klassisk homeopati, naturmedicin, akupunktur och massage mm. Med dessa 12 salter kan man läka kroppen med de flesta besvär, t o m matintoleranser och allergier. Ett unikt kompendium (med bilder på ansikten och tungor som indikerar vilken salt man väljer). Kursintyg ingår. Kostnad 1600 kr inkl. moms.  Kurs kompendium och fika ingår vi går ut och äter eller medtag lunchlåda.

1 maj Biokemiska cellsalter för djur, 10-16.00
är går vi igenom de 12 cellsalterna som kan även användas på djur. Funktionsmedel som tillför hälsa på ditt djur. Cellsalter som fyller på och läker ditt djur. Effektivt och mkt omtyckt av djuren. Pris 1500 kr anmäl i god tid.

8 juni Det homeopatiska akutapoteket för djur, steg 1, kl 10.00-16.00.
Djur svara väldigt bra på homeopatiska medel. Olika medel passar även för djur, här får du lära dig de vanligast akuta medel på djur. Hundar, katter, höns, hästar och kor. En rolig och spännande kurs, spar pengar, slipper ringa veterinären. Ditt djur blir friskare och lever längre. Fika och ett kompendium för djur ingår. Kostnad 1500 kr. Anmäl före den 30 maj tack

29 juni Djurens personligheter och Homeopatiska medel, steg 1- 2, kl 10-17.00
Homeopati för djur akuta besvär och djurens personligheter. Val av rätt homeopatiskt medel kan var svårt efter det akuta medlet kommer ofta det konstitutionella medlet. Djur har också personligheter och konstitutioner. En väldigt spännande kurs och ett helt unikt kompendium med djurens personligheter. Kostnad 1600 kr inkl. fika och ett helt unikt kompendium. Du kan även vara med digitalt. Anmäl innan 20 juni tack.


Information:
Alla anmälningar till Iréns kurser sker genom mail till:  iren.svensson.nylen@hotmail.com även frågor om kurserna,
eller sms till 070-582 12 11 tack.
Samtliga kurser går att vara med digtalt på en länk.

UTBILDNINGAR

9-10 sep 2022 Startar en Homeopatisk 3-årig 
Denna omgån lägger vi in irisdiagnostik på utbildningen och förlänger utbildningen två månader kostnadsfritt.


Funderar du på att byta jobb? Här har du möjligheten att läsa till Homeopat, ett spännande och lärorikt yrke. Vi har kul på våra utbildningar.  Undervisning fre.- lö en gång i månaden, sedan hemstudier. mejla till iren.svensson.nylen@hotmail.com för mer information. www.camrenska.se / info@camrenska.se Camrénska HälsoAkademin CHA Örebro.
Lärare Camilla Lodin och Irén Svensson-Nylén

Välkommen till en nystartad Naturmedicinsk/Homoepatisk skola(startade 2018).
 Kursplan godkänd av SHR och  för Homeopatisk utbildning.  600 fysiska lärarledda timmar och många timmars hemstudier.
Homeopati Utbildning Modern Homeopati/Klassisk Homeopati,  Djurhomeopati
En treårig utbildning i homeopati. tid fredagar kl 10-18.00 och lördagar 9-16.00 en gång   i månaden begär prospekt på kostnader och kursplanen i sin helhet. Maila iren.svensson.nylen@hotmsil.com så sänder jag ut mer information och kursdatum.  
Homeopati är en mild men ändå effektiv behandlingsform för mång. olika tillstånd/besvär. Till sin natur är den holistisk, vilket innebär att hänsyn tas till hela människan när det gäller att avgöra behandling - likaväl som till det specifika problemet eller till den totala ohälsan.
Homeopati stärker kroppens försvarsmekanism och ger den kraft att stimulera immunförsvaret till självläkning, och har därmed förmåga att bota den underliggande orsaken till sjukdom. De flesta sjukdomstillstånd kan behandlas med homeopati och fungerar både vid kroniska och akuta tillstånd. Eftersom homeopati är en läkemetod som tar hänsyn till patientens individuella symtom får personer med samma diagnos ofta olika homeopatiska läkemedel. Till exempel tio personer med astma, alla får inte samma medicin. Homeopatiska läkemedel framställs genom att medlet skakas och spädes = potentieras. Som grundsubstans används ämnen från mineral, växt och djurriket. Inga djurförsök används vid framtagning av homeopatiska medel.
De mediciner, eller läkemedel, som används inom homeopatin utgörs av ytterst små doser av naturliga ämnen, som hämtats från växter, djur eller mineralriket. Homeopatin tar hänsyn till hela dig och fungerar på fysiskt, mentalt och känslomässigt plan. Detta är en helhetlig medicin. Naturliga ämnen som är helt biverkningsfria. Homeopati har funnits i 200 år och samma ämnen nu som då. I hela Världen används homeopati som en egen läkekonst. För att ta fram nya läkemedel görs prövning på friska människor, där man tar reda på vilka symptom (övergående) ett visst ämne kan orsaka. Samma symptom medlet kan ge en frisk, samma symptom kan det bota hos en sjuk. Homeopatiska läkemedel är numera registrerade på Läkemedelsverket. De homeopatiska medlen är godkända av läkemedelsverket och registrerade som läkemedel.
Homeopati har praktiserats i över 200 år och erfarenhetsmässigt vet man att sjuka människor blir friska när de får ett väl avvägd homeopatiskt läkemedel. Det finns även mängder av studier som visar att homeopati fungerar, både observationsstudier och dubbelblinda, placebokontrollerade studier. Enligt forskaren Robert Hahn visar forskning att homeopati fungerar dubbelt så bra som placebo. En intressant teori har förts fram av nobelpristagaren i medicin och fysiologi, Luc Montagnier, som kan vara början till en förklaring varför homeopatiska läkemedel har förmåga att bota sjuka människor och djur. Han har klarlagt att uppblandade och utspädda biologiska prover, som motsvarar homeopatiska lösningar visar elektromagnetiska egenskaper och skapar nano strukturella förändringar hos omgivande vattenmolekyler.

Läroplan/Kursplan för Homeopati (i enkelt utförande) begär den utförligare kursplanen.
600 lärarledda timmar samt hemstudier.
Homeopatiska tankesättet
Husapoteket
Komplexmedel/Enkelmedel
Homeopatins filosofi och historia
Organons 6: upplaga
Materia Medica, läkemedelslära, medlens ”väsen”, ”själ”
Repertorisering, manuellt och via dator
Anamnesen
Irisdiagnostik 
Nycklar och genvägar
Sjukdomar/besvär och medel
Allergier
Fallstudier, utvärdering och analys av varje fall som visar vägen till rätt läkemedel.
Homeopatisk läkemedelsprövning
Djurhomeopati
Forskning
Homeopati och Världen
Bemötande av besökare
Kost för hälsan
Örter för hälsan
Patient praktik, dels sitta med vid flera homeopatiska besök, dels arbeta i grupp och tillhandahålla besökare. Sista terminen egna besökare
Marknadsföring
Att starta företag och kunna leva på sin profession
Express start med SHR
Att arbeta som homeopat
Examensarbete, Examensprov och 5 patientfall, beskrivning och val av medel. Utvärdering.

Lärare
Irén Svensson-Nylén
Auktoriserad Homeopat, Diplomerad Homiatriker, arbetar med Homeopati, Örtmedel, Naturlig utrensning med örter, irisanalys, ansiktsanalys, tung avläsning, nagelanalys, öronljus, egenmassage/behovsmassage/aromamassage och koppning.
Driver Alternativ Praktik Helheten, företagshotell 29 år. Utbildad av Naturmedicinska Fackskolan, Stockholm 1993 (4 år). Privata studier i enkelmedel 6 år i Norrköping. Ordförande i Svenska Homeopaternas Riksförbund. Arbetar på människor och djur.
Camilla Lodin, är utbildad i klassisk homeopati. Förutom att arbeta som homeopat så har hon också ett stort intresse för utveckling och forskning inom homeopati.
I grunden är hon utbildad elektriker och har även arbetat som Ombudsman på Svenska Elektrikerförbundet i 15 år. ”Det som varit svårast under alla år som ombudsman är att se hur arbets skadade inte kommer tillbaka på ett bra sätt och att höra från medlemmar om den undermåliga hjälp i som erbjuds inom vården”.
Intresset för homeopati väcktes för 7 år sedan med kortare utbildningar i Akutapoteket. Att se hemma hur bra de fungerade ledde till att intresset faktiskt blev en plan att utbilda sig till klassisk homeopat och kunna hjälpa människor till ett friskare liv. Camilla arbetar även aktivt inom Svenska Homeopaters Riksförbunds styrelse.