Presentation om KATARINA

Katarina Johnsson är mindfulnessinstruktör, taktilmassör, kinesiolog och healer (Reikihealing, Reconnective healing, Transhealing och Energihealing för djur). Jag har alltid haft ett stort intresse av hälsa och välbefinnande och har gått flera kurser och utbildningar i olika metoder för att lära mig mer om hur jag själv och andra kan må så bra som möjligt. Jag erbjuder personlig rådgivning, kurser och föreläsningar i mindfulness, jag ger behandlingar i taktilmassage, mental kinesiologi och healing, även djurhealing. Jag lägger även tarotkort med änglar och naturväsen (feer mm).

Tider:
Jag ger behandlingar på Helheten i huvudsak på fredagar. Jag ger även distansbehandlingar i healing och mindfulnessrådgivning per telefon. Jag planerar också att hålla mindfulnesskurser i höst.


Mindfulness
Många av oss lever stressiga liv, där vi slits mellan familj, arbete och fritid. Det är mycket vi måste, borde eller vill göra och det känns ofta som att vår tid inte räcker till för allt. Vi tvingas prioritera och vi får dåligt samvete när vi väljer bort sånt vi inte hinner med. Eller också försöker vi göra mer än vad vi egentligen orkar i en allt snabbare takt. Resultatet blir att vi stressar för att hinna allt, men får ofta betala ett högt pris i form av sömnproblem, kroppslig ohälsa och sämre psykiskt välbefinnande. Mindfulness är en kraftfull metod som hjälper oss att motverka vår stress och hantera vår vardag och våra liv på ett mer tillfredsställande sätt. Med regelbunden mindfulnessträning kan du höja din livskvalitet och utnyttja dina inneboende resurser och din inre potential mer effektivt. Genom att träna mindfulness kan du minska din stress, få bättre sömn, hantera smärta och klara av livets alla utmaningar på ett bättre sätt, vilket leder till ett liv mer i balans, med en inre stabilitet. De positiva effekterna av regelbunden mindfulnessträning har bevisats genom flera vetenskapliga studier. Det bästa med mindfulness är att alla kan lära sig metoden och att det räcker med att träna kortare stunder (ca 20 minuter) per dag för att få en positiv effekt!

Taktilmassage
Taktilmassage är en mycket lugnande och rogivande form av massage som leder till att kroppen och sinnet slappnar av genom att ”lugn- och ro”-hormonet oxcytocin frigörs i kroppen. Massageformen är en erkänd komplementär behandlingsmetod som den används idag bl. a. inom landsting och kommuner för rehabilitering, omvårdnad och friskvård för att minska stress, oro och ångest. Massagen utförs i form av varsamma strykningar som aktiverar beröringsreceptorerna i huden. Med total närvaro och i en lugn rytm följer massagerörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras - motpolen till adrenalinpåslag och stress. Massagen ges med respekt, omtanke och lyhördhet anpassat efter varje individs integritet och behov. Metoden har en bestämd struktur utvecklad efter hudens uppbyggnad och koppling till nervsystemet. Känslan massagen ger är att kroppen blir ”inboad”. Det stärker kroppsuppfattningen och ger känslor av skydd, trygghet och värme. Vetenskapliga studier har visat att taktil massage har goda effekter, i form av smärtlindring och minskad stress, oro och ångest. Andra effekter av massagen är ökad avslappning, bättre sömn, förbättrad blodcirkulation, lindring av spänningsvärk, ett starkare immunförsvar, förbättrad mag-tarmfunktion, ökad självkänsla och en tänd livsgnista.

Healing
Healing är en behandlingsform som balanserar kroppens olika energier. Healing betyder läkning på engelska och har funnits i olika delar av världen i tusentals år. Healing skapar ett välbefinnande genom att återställa energibalansen i kropp och sinne, dvs. människan som helhet. Genom att balansera kroppens och sinnets egna energier ger man systemet möjlighet att själv läka. Jag ger healingbehandlingar i Reikihealing, Reconnective Healing och Transhealing samt Energiheling för djur. I Reikihealing lägger healern sina händer på olika ställen på mottagarens kropp. I Reconnective Healing rör istället healern sina händer en bit utanför kroppen. Under en Transhealingbehandling lägger healern sin ena eller sina båda händer på mottagarens kropp (ofta på skuldran eller axeln) och låter händerna ligga kvar där under hela behandlingen. Alla typer av healingbehandlingar ges medan personen sitter eller ligger ned, med kläderna på. En healingbehandling är ofta mycket behaglig och lugnande. Ofta kan personen känna värme, pirrningar och välbehag i kroppen, men ibland kan även ett kortvarigt obehag upplevas på olika platser i kroppen. Alla healingbehandlingar kan även ges på distans, eftersom det energiflöde healern arbetar med inte är begränsat av tid och rum. Energihealing till djur kan ges direkt till djuret, antingen via direktkontakt eller en bit utanför kroppen, alternativt på distans.

Kinesiologi
Läs om kinesiologi på Svenska Kinesiologi skolans hemsida och i informationsbladet.

Utbildningar
Diplomerad steg 1 instruktör, av Ola Schenström, Mindfulnesscenter
Certifierad mindfulness practitioner, av Lars-Eric Uneståhl, Skandinaviska Ledarhögskolan
Diplomerad taktilmassör, av Siv Ardeby, Taktil utbildning
Diplomerad kinesiolog, vid Svenska Kinesiologi Skolan i Stockholm
Reiki Healing, I och II, Mirja Svertengren, Niels Hassellöv, Uppsala
Reconnective healing, I och II, av Eric Pearl, The Reconnection
Transhealing, av Ulla Alvarsdotter, Stockholm
Energy Healing for Animals, av Silvia Hartmann, the Guild of Energists
Certifierad Fairyologist, av Doreen Virtue
Grundkurs i basmedicin, komvux i Örebro
Examen i biologi, Stockholms universitet

Kurser
Mindfulnesskurs med planerad start den 9 oktober är inställd.

Katarina Johnsson

Katarina Johnsson

mindfulnessinstruktör, taktilmassör, kinesiolog, healer (Reikihealing, Reconnective healing, Transhealing och Energihealing för djur)

Boka tid

Telefon: 073-687 95 05

Kostnad

Taktilmassage och kinesiologibehandlingar, ca 60 min = 500 kr
Valfria healingbehandlingar och mindfulnessrådgivning, ca 30 min = 350 kr
Distanshealing och mindfulnessrådgivning per telefon, ca 30 min = 250 kr
Tarotkortläggning, med naturväsen och änglar, ca 15-30 min = 100-200 kr
- 50 kr rabatt på behandlingar och rådgivning (ej tarotkortläggning) för studenter, sjukskrivna och pensionärer