PRESENTATION AV LISA

Änglahealing är en healingmetod där man ber änglarna och andra ljusarbetare om hjälp. Lisa använder alltså inte sina egna energier när hon ger healing, utan  ber änglarna och andra ljusa varelser som arbetar för klientens högsta bästa om hjälp.
Healing är en metod som ger kroppen extra energi så att den orkar med att läka sig. Man kan behöva healing när man känner sig trött, nedstämd eller när kroppen och/eller själen kämpar mot någon åkomma. Kroppen är mycket intelligent och använder energin där den behövs mest. Det är alltså inte healern som läker klienten, utan det är klientens kropp och själ som ges förutsättningarna för att kunna läka sig. Man kan också gå på healing för att hålla sig ren och fin energimässigt. Vi samlar alla på oss negativa energier i våra dagliga liv. Det kan kännas skönt att få en regelbunden rensning för att hålla sig i form.
Under en healing-session kan man ladda batterierna och jobba med att ta bort känslomässiga blockeringar. Ibland räcker det med en behandling, ibland behöver man fler. Det beror på hur många energimässiga störningar man har, hur ens liv ser ut för tillfället och hur mycket man har runt omkring sig som dränerar kroppens och själens energi.
Lisa jobbar genom att lägga mina händer på bestämda punkter på kroppen. En session brukar ta 1-2 timmar. De flesta kopplar av och njuter av stunden. För en del kommer det upp jobbiga minnen och känslor som inte har bearbetats. Vi tar hand om dessa så gott vi kan under healingen. Har man mycket i bagaget kan det vara bra att ha en samtalskontakt som man kan prata med.

Tider:
Jag ger behandlingar på Helheten i huvudsak på fredagar. Jag ger även distansbehandlingar i healing och mindfulnessrådgivning per telefon. 

Mindfulness
Många av oss lever stressiga liv, där vi slits mellan familj, arbete och fritid. Det är mycket vi måste, borde eller vill göra och det känns ofta som att vår tid inte räcker till för allt. Vi tvingas prioritera och vi får dåligt samvete när vi väljer bort sånt vi inte hinner med. Eller också försöker vi göra mer än vad vi egentligen orkar i en allt snabbare takt. Resultatet blir att vi stressar för att hinna allt, men får ofta betala ett högt pris i form av sömnproblem, kroppslig ohälsa och sämre psykiskt välbefinnande. Mindfulness är en kraftfull metod som hjälper oss att motverka vår stress och hantera vår vardag och våra liv på ett mer tillfredsställande sätt. Med regelbunden mindfulnessträning kan du höja din livskvalitet och utnyttja dina inneboende resurser och din inre potential mer effektivt. Genom att träna mindfulness kan du minska din stress, få bättre sömn, hantera smärta och klara av livets alla utmaningar på ett bättre sätt, vilket leder till ett liv mer i balans, med en inre stabilitet. De positiva effekterna av regelbunden mindfulnessträning har bevisats genom flera vetenskapliga studier. Det bästa med mindfulness är att alla kan lära sig metoden och att det räcker med att träna kortare stunder (ca 20 minuter) per dag för att få en positiv effekt!

Taktilmassage
Taktilmassage är en mycket lugnande och rogivande form av massage som leder till att kroppen och sinnet slappnar av genom att ”lugn- och ro”-hormonet oxcytocin frigörs i kroppen. Massageformen är en erkänd komplementär behandlingsmetod som den används idag bl. a. inom landsting och kommuner för rehabilitering, omvårdnad och friskvård för att minska stress, oro och ångest. Massagen utförs i form av varsamma strykningar som aktiverar beröringsreceptorerna i huden. Med total närvaro och i en lugn rytm följer massagerörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras - motpolen till adrenalinpåslag och stress. Massagen ges med respekt, omtanke och lyhördhet anpassat efter varje individs integritet och behov. Metoden har en bestämd struktur utvecklad efter hudens uppbyggnad och koppling till nervsystemet. Känslan massagen ger är att kroppen blir ”inboad”. Det stärker kroppsuppfattningen och ger känslor av skydd, trygghet och värme. Vetenskapliga studier har visat att taktil massage har goda effekter, i form av smärtlindring och minskad stress, oro och ångest. Andra effekter av massagen är ökad avslappning, bättre sömn, förbättrad blodcirkulation, lindring av spänningsvärk, ett starkare immunförsvar, förbättrad mag-tarmfunktion, ökad självkänsla och en tänd livsgnista.

Healing
Healing är en behandlingsform som balanserar kroppens olika energier. Healing betyder läkning på engelska och har funnits i olika delar av världen i tusentals år. Healing skapar ett välbefinnande genom att återställa energibalansen i kropp och sinne, dvs. människan som helhet. Genom att balansera kroppens och sinnets egna energier ger man systemet möjlighet att själv läka. Jag ger healingbehandlingar i Reikihealing, Reconnective Healing och Transhealing samt Energiheling för djur. I Reikihealing lägger healern sina händer på olika ställen på mottagarens kropp. I Reconnective Healing rör istället healern sina händer en bit utanför kroppen. Under en Transhealingbehandling lägger healern sin ena eller sina båda händer på mottagarens kropp (ofta på skuldran eller axeln) och låter händerna ligga kvar där under hela behandlingen. Alla typer av healingbehandlingar ges medan personen sitter eller ligger ned, med kläderna på. En healingbehandling är ofta mycket behaglig och lugnande. Ofta kan personen känna värme, pirrningar och välbehag i kroppen, men ibland kan även ett kortvarigt obehag upplevas på olika platser i kroppen. Alla healingbehandlingar kan även ges på distans, eftersom det energiflöde healern arbetar med inte är begränsat av tid och rum. Energihealing till djur kan ges direkt till djuret, antingen via direktkontakt eller en bit utanför kroppen, alternativt på distans.

Kinesiologi
Läs om kinesiologi på Svenska Kinesiologi skolans hemsida och i informationsbladet.

Utbildningar
Diplomerad steg 1 instruktör, av Ola Schenström, Mindfulnesscenter
Certifierad mindfulness practitioner, av Lars-Eric Uneståhl, Skandinaviska Ledarhögskolan
Diplomerad taktilmassör, av Siv Ardeby, Taktil utbildning
Diplomerad kinesiolog, vid Svenska Kinesiologi Skolan i Stockholm
Reiki Healing, I och II, Mirja Svertengren, Niels Hassellöv, Uppsala
Reconnective healing, I och II, av Eric Pearl, The Reconnection
Transhealing, av Ulla Alvarsdotter, Stockholm
Energy Healing for Animals, av Silvia Hartmann, the Guild of Energists
Certifierad Fairyologist, av Doreen Virtue
Grundkurs i basmedicin, komvux i Örebro
Examen i biologi, Stockholms universitet

Healingmassage
Kildens healingmassage är en rofylld omsorgsfull helkroppsmassage. Den är bra för avkoppling, för att öka cirkulationen och för att komma i kontakt med sin kropp och sina känslor. Via långsamma och mjuka strykningar kan man lösa upp känslomässiga blockeringar och få fart på energiflödet i kroppen. Cirkulationen förbättras också.
En helkroppsbehandling tar ca1 timme. Lisa masserar kroppsdelarna i en viss ordning. Börjar med benen, går över till baksidan av kroppen och avslutar med framsidan och till slut huvudet. Använder olja, så se till att du har icke-ömtåliga kläder på dig! Vi tar tid för lite samtal både före och efter behandlingen.

Tänk på att massagen kan väcka obehagliga känslor. De flesta kopplar av och njuter av stunden. En del låter blockerade känslor komma fram och börjar kanske gråta under behandlingen. Det är helt okej! Har man mycket i bagaget kan det vara bra att ha någon samtalskontakt som kan hjälpa till med att hantera vad som kommer upp.

Vem behandlar?
Lisa Hellman är utbildad i änglahealing hos Maria Rosenlind och i Kildens healingmassage hos Iris utbildningar. Hon blir färdig som healing/avslappningsmassör hos Iris utbildningar i juni, 2019.

Lisa har en helhetssyn på människan. Hon brinner för både healing och massage, men även för kosten, som är bränslen för kroppen. Lisa är utbildad inom levande föda, Natural hygiene och raw food, tre olika kosthållningar för råkost.

Lisa har arbetat med healing sedan 2010 och med massage sedan 2014. Hon har arbetat som lärare i många år och har nu bestämt sig att följa sitt hjärta och satsa på sin dröm att arbeta med sina behandlingar.
Gå gärna in på Lisas hemsida: www.post-lisasbutik.com! Hennes butik finns även på Facebook.

Varmt välkomna Lisa Hellman
Post-Lisas butik
www.post-lisasbutik.com

Lisa Hellman

LISA HELLMAN

ÄNGLAHEALING, MINDFULNESS, TAKTILMASSAGE, KINESiOLOGI

Boka tid

070-358 46 59

Pris

750 kr/behandling