Bowenterapi

Toby finnas på Helheten på måndagar.

 

Bowenterapi
(Tom Bowen, Australien 1916 – 1982)
Bowenterapi är en "light-touch" terapi som påverkar bindvävshinna (fascia), samt stimulerar kroppen att korrigera sig själv. Detta kan innebär att muskeltonus balanseras, lymf- och blodflöde ökar, ärrvävnad minskas, led rörelse/stabillitet normaliseras...


Många använder Bowenterapi för att kontrollera funktionen av lungorna, tarm, gallblåsan, njurarna m.m.
Idrottsskador, arbetsskador (t.ex. frozen shoulder, rsi), både akut och kronisk agera väldigt bra och terapin används ofta i förebyggande syfte.

För en vanlig behandling, räknar man med ungefär en timme, men ibland kan det ta mindre tid beroende på vilka åtgärder som behövs. Vi börjar alltid med ett samtal om och omkring problemet. Därefter ligger klienten, med underkläder på och täkt av handdukar, på bänken - vissa procedurer går även att utföra genom tunna kläder
Terapeuten gör en slags rullning med sina fingrar över olika punkter, oftast över senor. En vibration stimulerar kroppens korrigerings process.

Till skillnad från massage, lämnar Bowenterapeuten rummet ett par minuter några gånger under behandlingen! Det är en viktig del av processen, och det låter kroppen arbetar i fred.
Inga oljor används.

 

Privat:
Som yrkes dansare i 18 år har det alltid varit livsviktigt at har koll på olika metoder att rehabilitera sig och förebygger skador. Jag tränade Shotokan Karate i 9 år innan jag började dansa.
Jag har alltid varit intresserad i kroppens rörelse förmåga, och hur det påverkas av t.ex. tankar, miljö, arbetssituation etc.

 

Varmt välkommen,

Toby Gunn

Toby Gunn

Certifierad Bowenterapeut

Boka tid

Telefon (mån 9-10): 019-100908

Övriga tider: 076-08 36 821

Kostnad

Akuttider måndagar 10-12.00 (ring innan)

ca 60 minuter behandling 600:-

(550 kr. heltids studerande / pensionerade)